Floricele cu branza

de Miha in Dulciuri, 27 Dec 2009 | 2760 vizualizari

 

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 90 g crema de unt Milli
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte 
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu branza:

Umplutura:


Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.


Aluat:


Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.


Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.


Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.


Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura. Se aduna marginilepeste umplutura formand o bocceluta. Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus, dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:50

Foarte bune!

Teo 1

28.12.2009, 21:17

am incercat astazi;am respectat totul, numai ca ,eu am intins foaie ,mai groasa,si am taiat cerculete;jumatate din ele le-amdecupat in mijloc cu un dop de sticla de esenta, apoi am asezat peste un cerc intreg pe cel decupat si am pus in mijloc brinza cu mac ;sunt frumoase, dar ''floricelele'' sunt si mai si....

gaby_duceag 1

28.12.2009, 21:33

Acum am vazut sursa.le-am facut si eu dar cu umplutura exact ca in reteta Danezei.si le-am numit tot "crizanteme".le am postate si aici.mi-a placut tare aluatul.se lucreaza foarte bine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Papanasi (reteta video)