Placinta cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 1000 vizualizari

 

Duminica e zi de odihna, dar nu am rezistat rugamintilor alor mei. Drept mulțumire, m-au "certat" ca nu am pus mai mult dovleac. Asa ca, data viitoare, voi folosi o cantitate mai mare. Placinta a fost buna si-asa si s-a mancat, dar recunosc, ar fi fost excelenta cu umplutura mai bogata.

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 1 cana apa călduță
  • 1 lingura oțet de mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1,5 -2 kg dovleac ras (eu am folosit doar 1 kg si se vede ca nu e de ajuns )
  • zahar pentru umplutură, dupa gust
  • scorțișoară
  • pesmet
  • nuci tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o lingura, doua de pesmet.


Cat timp se raceste dovleacul călit, pregătim aluatul. Faina se amesteca cu drojdia uscată, adăugăm apa călduță, oul, zaharul, otetul si începem sa framantam. Când prinde consistență, punem uleiul si sarea. Framantam pana obținem un aluat suplu, neted, pe care-l lasam putin la odihnă, ca 10 minute.


Îl împărțim in 3 si din fiecare intindem cate-o foaie subțire, pe blatul de lucru bine infainat. Repartizam umplutura uniform pe jumătatea fiecarei foi ( putem presara nuci tocate grosier), rulam, strângem la capete si asezam sulurile in tava, tapetata cu hartie de copt, in forma de spirala.


Ungem spirala cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos.


Lăsăm placinta sa se răcească înainte de a o portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:38

O frumusete!

Nadyne 1

24.10.2016, 23:20

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:02

Trebuie sa încerc și eu varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac