Placinta cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 1462 vizualizari

 

Duminica e zi de odihna, dar nu am rezistat rugamintilor alor mei. Drept mulțumire, m-au "certat" ca nu am pus mai mult dovleac. Asa ca, data viitoare, voi folosi o cantitate mai mare. Placinta a fost buna si-asa si s-a mancat, dar recunosc, ar fi fost excelenta cu umplutura mai bogata.

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 1 cana apa călduță
  • 1 lingura oțet de mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1,5 -2 kg dovleac ras (eu am folosit doar 1 kg si se vede ca nu e de ajuns )
  • zahar pentru umplutură, dupa gust
  • scorțișoară
  • pesmet
  • nuci tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o lingura, doua de pesmet.


Cat timp se raceste dovleacul călit, pregătim aluatul. Faina se amesteca cu drojdia uscată, adăugăm apa călduță, oul, zaharul, otetul si începem sa framantam. Când prinde consistență, punem uleiul si sarea. Framantam pana obținem un aluat suplu, neted, pe care-l lasam putin la odihnă, ca 10 minute.


Îl împărțim in 3 si din fiecare intindem cate-o foaie subțire, pe blatul de lucru bine infainat. Repartizam umplutura uniform pe jumătatea fiecarei foi ( putem presara nuci tocate grosier), rulam, strângem la capete si asezam sulurile in tava, tapetata cu hartie de copt, in forma de spirala.


Ungem spirala cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos.


Lăsăm placinta sa se răcească înainte de a o portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:38

O frumusete!

Nadyne 1

24.10.2016, 23:20

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:02

Trebuie sa încerc și eu varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu dovleac