Prajitura cu prune si bezea

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 5130 vizualizari

 

Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna!

Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.

Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.

 

INGREDIENTE

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:


  1. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.

  2. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.

  3. Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.

  4. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.

  5. Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.

  6. Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.

  7. Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.

  8. Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.

  9. Presara peste ele nuca macinata.

  10. Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.

  11. Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

  12. Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.

  13. Serveste …calda sau rece :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Ela68 1

30.07.2016, 13:45

gata, o fac, prea arata bine !

sebirizescu 1

19.09.2016, 14:53

Rahela Velicu 1

06.05.2017, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea by Gaby