Fursecuri cu lamaie

de T I M E A in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 3440 vizualizari

 

Desi am multe retete de fursecuri si biscuiti, acestea au urcat repede in topul meu pentru ca sunt pufoase, perfect aromate si chiar si dupa o saptamana/doua sunt la fel de bune (tinute in cutie metalica)
Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt (sau margarina Rama cu unt)
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 440 gr faina alba
  • In plus: zahar tos + zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.


Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.


Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra.


Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute.


Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice

 

TIPS-URI

1

In functie de marimea bilelor facute va pot iesi mai multe sau mai putine

2

Aluatul e usor lipicios, eu dupa fiecare zece bile m-am spalat pe maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Valclaudia 1

21.12.2014, 16:26

ce frumusele-s!

Bya Ralu 1

21.12.2014, 17:46

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie