Floricele din aluat de paine

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 2227 vizualizari

 

Eu am facut aluat de paine dintr-o cantitate mare de faina pentru ca l-am folosit si pentru pizza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • ulei de masline
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele din aluat de paine:

Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea castronului am presarat sare si aproximativ 2 linguri de ulei de masline. Am adaugat aproximativ 400 ml de apa calduta si am framantat aluatul, in functie de consistenta aluatului se mai poate adauga apa. Am pus castronul in cuptor si l-am lasat la 40 de grade Celsius pana si-a dublat volumul.


Am mai presarat foarte putin ulei de masline si am framantat din nou aluatul. Am intins aluatul si am decupat floricele cu ajutorul unei forme speciale. Grosimea aluatului a fost de aproximativ un deget. Am prajit floricele in ulei la foc mic pentru a fi sigura ca se coc si la mijloc. Le-am servit cu cateva o lingurita de dulceata de afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

22.04.2011, 08:45

adry88 1

31.05.2011, 16:18

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:31

ce bune si ce dragutze is

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor