Focaccia

de Retete_Haplea in Piine, 6 Mai 2015 | 2937 vizualizari

 

Ce e bun rezistă-n timp.
Exemplu: focaccia.
Se poate să fi fost adusă
De romani în Dacia?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingurita de sare,
  • 250 ml apa calda,
  • 80 ml ulei de masline,
  • optional cateva masline feliate,
  • sare de mare
  •  rozmarin (pentru presarat deasupra).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

Amestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca

Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm.

O asezam in tava acoperita cu foaie de copt

Lasam la crescut la caldura aproximativ 30 minute

Formam mici gauri in care adaugam rondele de masline si presaram rozmarin. Dam la cuptorul bine incins si lasam 25 minute la 200 grade.

Scoatem de la cuptor, adaugam sare de mare si turnam putin ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de casa italiana