Focaccia

de Retete_Haplea in Piine, 6 Mai 2015 | 1218 vizualizari

 

Ce e bun rezistă-n timp.
Exemplu: focaccia.
Se poate să fi fost adusă
De romani în Dacia?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingurita de sare,
  • 250 ml apa calda,
  • 80 ml ulei de masline,
  • optional cateva masline feliate,
  • sare de mare
  •  rozmarin (pentru presarat deasupra).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

Amestecam ingredientele si framantam circa 10 minute pana obtinem o coca


Modelam si intindem coca pana obtinem un rotund cu diametru de aproximativ 30 cm.


O asezam in tava acoperita cu foaie de copt


Lasam la crescut la caldura aproximativ 30 minute


Formam mici gauri in care adaugam rondele de masline si presaram rozmarin. Dam la cuptorul bine incins si lasam 25 minute la 200 grade.


Scoatem de la cuptor, adaugam sare de mare si turnam putin ulei de masline.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

06.05.2015, 13:15

Rocsi 1

06.05.2015, 21:31

Buna!

Sim0na 1

08.05.2015, 09:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turtite tip Focaccia