Focaccia

de articook in Piine, 12 Iun 2010 | 5711 vizualizari

 

{Despre Focaccia} este un cuvant de origine italiana.
Focaccia, este o paine coapta intr-o tava plata, care poate avea toppinguri de ierburi aromate sau alte ingrediente cum ar fi: ceapa, cascaval si carne, sau multe alte legume.
Este similara ca si textura a aluatului cu cel de pizza, dar nu este acelasi lucru, aluatul de pizza fiind mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • 750g faina alba
  • 2 lingurite de sare
  • 15 fl oz apa calda
  • 1 x 7g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin

Ingrediente pentru topping:

  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1 ceapa rosie, taiata felii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:





Puneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, apoi lasati 10 minute. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2 parti egale. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt, inainte sa asezati aluatul. Dupa ce ati asezat aluatul in tava, cu capatul unei linguri de lemn, apasati aluatul din loc in loc, formand niste gaurele. Puneti pe deasupra ceapa {apasati-o usor, pentru ca sa intre putin in aluat} si presarati si usturoiul taiat marunt, si stropiti cu putin ulei de masline. Introduceti in cuptorul incalzit la 220ºC pentru 15, 20 min. Dupa ce ati scos tava din cuptor, stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare de mare grunjoasa.



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

articook 1

12.06.2010, 19:01

ce interesant cum isi faceau ei pizza, si is sigura ca era cea mai gustoasa!
Pai... cand fac poze incerc sa scot in evidenta ceea ce arata cel mai bine la ceea ce gatesc. Si 2. Trebuie sa vezi farfuria cu mancare ca si pe un model ) daca esti fotograf. aaa si bineinteles aparatul foto un plus la tot.

nadina73 1

13.06.2010, 15:58

si asta am trecut-o la favo 5 furcu

Laly 1

13.06.2010, 16:12

Cam tarziu am ajuns.Dar vin inarmata de masa cu 5 furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine facuta in casa