Focaccia cu ceapa si masline

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 2703 vizualizari

 

De muult timp imi facea cu ochiul focaccia asta... :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 12,5 gr drojdie
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • 3 cepe potrivite
  • 100 gr masline negre fara sambure, feliate
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg oregano
  • 3 lg apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si masline:

Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline.


Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii". Framantam aluatul pana se omogenizeaza, formam o bila, il ungem cu ulei si acoperim vasul cu un servet de bucatarie. Tinem vasul la caldura cca 15 min.


Intre timp, spalam si taiem ceapa julienne si o inabusim in cele 3 lg de ulei de masline si 3 lg de apa. Cand a devenit transparenta si moale, o luam de pe foc si o amestecam cu maslinele si oregano. Mai adaugam sare doar daca maslinele nu au fost destul de sarate.


Intindem aluatul in foaie rotunda de cca 0.3cm grosime, turnam amestecul de ceapa cu masline si dam forma la cuptor cca 30min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

02.07.2011, 09:25

bun

adry88 1

02.07.2011, 14:29

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L