Focaccia genovese

de brunetica in Piine, 4 Noi 2011 | 2484 vizualizari

 

Delicioasa , simpla de facut . Mananci focaccia si bei bere specific regiunii Liguria

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina ,
  • 400 g. apa calduta ,
  • 40 ml. ulei de masline ,
  • 2 lingurite zahar ,
  • 15 g. sare ,
  • 25 g. drojdie de bere ,
  • sare mare ,
  • 100 ml. ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia genovese:

Varsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia sfaramitata si amestecam bine dupa care adaugam restul de faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.


Luam aluatul si il punem pe masa infainata si ii dam o forma dreptunghiulara. Ungem o tava cu 50 ml ulei, asezam aluatul si cu uleiul din tava il ungem si lasam sa se odihnesca pentru 60 minunte. Cand si-a dublat volumul intindem aluatul cu mainile cat tine tava, dupa care ungem din nou aluatul intins cu un pic de ulei din tava si il lasam pentru a creste pentru 30 minunte. Cand au trecut cele 30 minunte cu degetele impungem aluatul pentru a da forma la focaccia genovese si adaugam restul de 50 ml ulei. Trebuie sa avem grija sa intre uleiul in fiecare gaura, presaram sare mare nici prea mult si nici prea putin. Cand au trecut si cele 30 minunte cu un pulverizator stropim cu apa calduta focaccia pentru a ramane moale si o dam la cuptotor la 250 grade pentru 15 minunte.

 

TIPS-URI

1

Cand scoatem focaccia trebuie sa o asezam pe un gratar pentru a ramane crocanta la suprafata si moale in mijloc.  Poti servi focaccia si cu jambon

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia genovese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

mirela0911 1

04.11.2011, 22:35

cu siguranata e buna

brunetica 1

05.11.2011, 08:06

multumesc mirela

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 6