Foi cu cacao si crema mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Dec 2012 | 10743 vizualizari

 

O prajiturica buna si frageda, care dupa doua,trei zile efectiv ti se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Foi (3 buc)
  • o lingura untura
  • o lingura unt
  • o lingura cacao neagra
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • un galbenus
  • pf copt - un plic
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 350 gr mascarpone
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu cacao si crema mascarpone:

Foi.

Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati.

Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de consistenta plastelinei, usor modelabil si nelipicios.

Dati aluatul pentru 30 minute la rece.

Il scoateti si-l impartiti in trei parti egale din care intindeti foi de 20/30 cm pe care le intepati usor cu furculita si le coaceti pe dosul tavii unse cu unt.

Le coaceti 12-15 minute apoi le lasati la racit pe o coala de hartie.



Crema

Mixati smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana incepe sa se intareasca. Adaugati mascarpone si mixati in continuare .

Gustati si daca doriti mai dulce mai adaugati zahar.

Nu mixati in exces, riscati sa taiati crema, fiind destul de grasa.



Asezati prima foaie, intindeti uniform crema, apoi a doua foaie, crema si ultima foaie peste care intindeti crema, dar mai putina cantitativ comparativ cu cat ati pus peste prima si a doua foaie.

Presarati nuca macinata sau...sau nu :)))



O lasati la rece. E cel mai bine sa stea cam doua zile ;) , apoi serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu cacao si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Zambareata 1

08.06.2013, 11:37

am ochit de ceva timp reteta asta,asa ca azi ma pun pe treaba ca prea mi-a facut cu ochiul

gaby_duceag 1

08.06.2013, 11:38

geo, asta e mai buna dupa ce sta mai multisor. bine...daca rezista..)

Zambareata 1

08.06.2013, 11:49

stiu gaby,o fac azi si se mananca luni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone