Foi cu caramel "Rodica"

de nadina73 in Prajituri, 1 Noi 2010 | 16777 vizualizari

 

O prajiturica mai putin dulce ,chiar daca e cu caramel

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingura untura
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri amoniac stins cu putin otet
  • 1 cana de lapte
  • 950g faina + framanta
  • Crema.
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 750 g lapte
  • 10 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • decor:
  • sirop caramel-comert
  • sau zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu caramel "Rodica":

Se amesteca bine toate ingredientele pentru foi.Se imparte aluatul in 5 parti egale.


Se ia cate o bucata se framanta putin dupa care se intinde pe dosul tavii tapetata cu faina.Se coace 12-15 minute,pana isi schimba culoarea putin.Se lucreaza putin mai greu cu alauatul e mai elastic.


Crema.


Se caramelizeaza zaharul,sa nu se arda ,da gust amar.


Faina se amesteca cu laptele putin caldut ,sa nu se faca cocoloase.


Se pune faina cu laptele peste zaharul caramelizat se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa ,dupa care se ia de pe foc si se lasa 10 minute.


Se amesteca compozitia de caramel calduta cu untu.


Asamblare:


se pune o foaie,crema ,foaie crema........4 randuri de crema ,iar pe ultima foaie se pune caramel sau zahar pudra.


Se pune o tava peste prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine boile,dupa care se pune sirop caramel sau zaharul pudra.



Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu caramel "Rodica"" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

nadina73 1

04.11.2010, 18:03

santeti tare dulci toateva multumesc din suflet,sper sa nu va surati ,v.-as raspunde in parte la fiecare dar as manca si eu ceva de la voi ,asa ca plec prin curtile domniilor vostre la papat

nadina73 1

04.11.2010, 18:04

va multumesc mult

Oana 1

07.11.2010, 19:03

Ce buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno