Prajitura cu frisca si capsuni

de Miha in Prajituri, 28 Mai 2011 | 6332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema (inspiratie Gabi)
  • 175 g unt
  • 100 g zahar
  • 175 ml frisca lichida (vegetala)
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsuni:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.



Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.


Crema:


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam putin cate putin in crema de unt.



Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.



Ornam cu frisca si capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

30.05.2011, 08:57

bun bun

elena1988 1

30.05.2011, 21:45

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 14:30

delicioasa prajitura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d