Desert prajitura turnata cu branza si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 24 Ian 2019 | 13934 vizualizari

 

Este o prajitura care se topeste in gura! Daca va plac prajiturile cu branza, sigur o sa va placa si aceasta! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 9 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • 9 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lgt turmeric

Umplutura:

  • 500 g branza dulce (Pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt coaja de lamaie
  • 50 g stafide aurii
  • 1 lg gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si stafide:

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se adauga si praful de turmeric si se mai amesteca putin.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunea de 21x24 cm. Se toarna jumatate din blat in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

In acest timp se prepara umplutura. Se amesteca bine branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurl. Se adauga coaja de lamaie si stafidele iar la final se pune grisul.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza apoi se toarna peste branza, restul de aluat. Se niveleaza cu grija si se da din n ou tava la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute. Se urmareste sa se rumeneasca frumos deasupra si se face testul cu scobitoarea. Daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se poate presara deasupra zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca branza este mai uscata, adaugati smantana sau iaurt.

2

Daca este prea moale, se poate adauga mai mult gris.

3

Dimensiunea tavii este de 21x24 cm. Pentru o tava mai mare, dublati cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte