Foi cu frisca si nuca

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2011 | 17613 vizualizari

 

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
  • 10 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

  • 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
  • 150 gr nuca macinata
  • 8 linguri cu varf zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.

Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.

Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).

Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.

Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.

Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.

Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.

Se taie doar dupa 24 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu frisca