Foi cu frisca si nuca

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2011 | 11230 vizualizari

 

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
  • 10 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

  • 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
  • 150 gr nuca macinata
  • 8 linguri cu varf zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.


Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.


Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).


Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.


Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.


Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.


Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.


Se taie doar dupa 24 ore.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Adinacarla 1

02.02.2011, 14:23

delicioasa...la favorite...repede

gaby_duceag 1

02.02.2011, 22:18

Adina

Bunica 1

19.05.2011, 20:48

Buna, foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti