Foi cu frisca si nuca

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 1260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri lapte
  • 100 g untura
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cca 600 g faina
  • Crema
  • 600 g smantana(pentru frisca)
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Foi-intr-un bol adaugam 500 g faina,zaharul,un praf de sare,facem gaura in mijloc adaugam laptele,untura,oul batut,bicarbonatul stins cu putin otet,incepem sa framantam un aluat omogen si elastic.(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)


Daca este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz.


Impartim aluatul in 4 bucati egale si intindem foi pe masa infainata.


Coacem foile pe dosul tavii unsa cu unt pana se rumesc putin,


Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema-mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca pufoasa,adaugam nuca macinata si amestecam bine,


In tava in care am copt foile o tapetam cu folie,asezam prima foaie-crema-foaie-crema-reptam pana terminam,punem o greutate deasupra si dam la rece cateva ore sau peste noapte.


Topim ciocolata impreuna cu smantana si glazuram prajitura,


Dam la rece 30 min dupa care o putem taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

marcela1979 1

21.04.2016, 00:26

Lau 1

21.04.2016, 07:34

Camelya 1

12.05.2016, 11:34

Super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, frisca si sirop de visine