Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

de botcrina in Prajituri, 8 Iun 2014 | 3223 vizualizari

 

Îmi era tare dor de această prăjitră simplă dar mereu foarte gustoasă, aşa că ieri am trecut la treabă...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 500 g făină
  • 100 g miere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 350 ml lapte
  • 100 g griş
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă lămâie
  • 1/2 inguriţă coajă rasă de lămâie
  • 100 g margarină
  • 250 g dulceaţă de piersici
  • 50 g zahăr pudră pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici:

Foile


Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot.


Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina.


Se lasă la răcit puţin apoi se împarte în 4 părţi egale.


Se întinde pe rând fiecare foaie pe dosul unei tăvi şi se coace aproximativ 8-9 minute la o temperatură de 180 de grade.


Crema


Se pune laptele la fiert, când dă în clocot, se introduce grişul în acesta şi se lasă să fiarbă la foc mic, mestecând continuu.


La final se adăugă zahărul, fiola de esenţă de lămâie şi coaja rasă de lămâie.


Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.


Se freacă untul, apoi se încorporează în crema de griş, se amestecă bine ca să se omogenizeze toate ingredientele.


Se pune pe un platou prima foaie iar deasupra un strat din cremă, acoperim cu a doua foaie, punem gem şi acoperim cu a treia foaie, iarăşi întindem un strat de cremă şi acoprim cu ultima foaie.


Deasupra se pudrează cu zahăr praf.


Poftă bună!!!


 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice tip de dulceaţă;

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

delia64 1

10.06.2014, 08:58

Crina , hai tu ca esti mai tanara !!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:13

laura_n 1

16.06.2014, 14:08

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion (de post)