Foi de napolitana cu ciocolata

de ela in Prajituri, 2 Mai 2011 | 17959 vizualizari

 

delicios....reteta este a Liei,careia ii multumesc pt idee....am facut putine modificari

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de napolitane,
  • 400gr biscuiti simpli,
  • 250gr unt lasat la temperatura camerei cu 1 ora inainte,
  • 100gr lichior de ciocolata cu visine,
  • 1esenta de rom,
  • 100 gr cacao
  • 200ml lapte,
  • 200gr nuci macinate,
  • 300gr zahar,
  • PENTRU GLAZURA:
  • 200gr ciocolata de menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior,
  • 100ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu ciocolata:

Biscuiti ii rupem bucati mai mici si ii macinam in robotul de bucatarie,apoi ii amestecam cu nuca macinata. Zaharul,cacaoa si laptele le amestecam bine si le punem la foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam lichiorul, esenta de rom si untul. Compozitia o turnam peste amestecul de nuca cu biscuiti si omogenizam bine totul.


Ungem fiecare foaie de napolitana cu crema si le punem una peste alta pana terminam foile si crema.Presam bine cu mainile.


Pregatim siropul: incalzim frisca lichida, punem bucatile de ciocolata in ea, untul si lichiorul si lasam pe foc pana se face un sirop mai gros. Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam peste ultima foaie de napolitana. Dam la rece de pe o zi pe alta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

ela 1

05.05.2011, 21:20

adry88 1

18.06.2011, 09:50

bune rau

ela 1

24.12.2011, 17:37

acum am vazut ca nu am trecut gramajul de cacaoa ,100gr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Nuci