Foi de napolitana cu crema de biscuiti

de iri_iri in Prajituri, 26 Apr 2012 | 15264 vizualizari

 

.....ideea era sa fac o rulada din foi de napolitan,dar pentru cu nu am gasit pachet mare de foi am fost nevoita sa cumpar ce am gasit,foi mai mici,asa ca am facut 2 portii sa ma pot satura.

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti obisnuiti,
  • 200 gmargarina,
  • 200 gzahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de cafea,
  • 400 ml apa,
  • un pachet de foi de napolitana cu 8 foi.
  • optional zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de biscuiti:

Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat biscuitii. Cu o lingura am amestecat bine, dar am avut grija ca biscuitii rupti bucati sa ramana intregi.


Am asezat o foaie de napolitana peste care am intins o parte din crema si am procedat astfel pana am facut un strat de 4 foi de napolitana si 3 de crema. Cu celelalte foi am procedat la fel. Le-am lasat sa se raceasca crema dupa care am pudrat-o cu zahar pudra si am taiat-o bucati.

 

TIPS-URI

1

daca nu se vrea de post ,se poate inlocui,apa cu lapte si margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cocineraviajera 1

30.04.2012, 14:45

Demult n-am mai facut acest dulce. Foarte bun

Toamna07 1

04.05.2012, 23:40

Sunt bune-bune ,eu le-am facut cu nuci si caramel.

iri_iri 1

05.05.2012, 15:37

am sa incerc si eu cu nuci si caramel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana