Foi de napolitana cu crema de biscuiti

de iri_iri in Prajituri, 26 Apr 2012 | 14875 vizualizari

 

.....ideea era sa fac o rulada din foi de napolitan,dar pentru cu nu am gasit pachet mare de foi am fost nevoita sa cumpar ce am gasit,foi mai mici,asa ca am facut 2 portii sa ma pot satura.

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti obisnuiti,
  • 200 gmargarina,
  • 200 gzahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de cafea,
  • 400 ml apa,
  • un pachet de foi de napolitana cu 8 foi.
  • optional zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de biscuiti:

Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat biscuitii. Cu o lingura am amestecat bine, dar am avut grija ca biscuitii rupti bucati sa ramana intregi.


Am asezat o foaie de napolitana peste care am intins o parte din crema si am procedat astfel pana am facut un strat de 4 foi de napolitana si 3 de crema. Cu celelalte foi am procedat la fel. Le-am lasat sa se raceasca crema dupa care am pudrat-o cu zahar pudra si am taiat-o bucati.

 

TIPS-URI

1

daca nu se vrea de post ,se poate inlocui,apa cu lapte si margarina cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cocineraviajera 1

30.04.2012, 14:45

Demult n-am mai facut acest dulce. Foarte bun

Toamna07 1

04.05.2012, 23:40

Sunt bune-bune ,eu le-am facut cu nuci si caramel.

iri_iri 1

05.05.2012, 15:37

am sa incerc si eu cu nuci si caramel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana