Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Iul 2010 | 14565 vizualizari

 

tot pentru nunta

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana
  • Crema:
  • 200gr nuca
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • Caramel:
  • 200gr zahar
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata alba de menaj
  • o tableta ciocolata neagra de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca:

Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam.

Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile.


Se amesteca totul bine pana se ingroasa.


Se adauga nuca si lasam deoaprte.


Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine.


Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana SI PRESAM BINE.


Ppune ceva greutate peste si o lasam pentru a 2-a zi.


Inainte de a o taia topim ciocolata de menaj si o punem desupra in fir subtire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

CEOFIOFI 1

30.07.2010, 23:38

cred ca e tare gustoasa si usor de facut--am sa o incerc negresit

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:50

nadina, acum doarme, e mai binisor, sper sa scapam repejor si sa ne revenim

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:51

ceofiofi, sa incerci , nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Suzette