Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Iul 2010 | 14247 vizualizari

 

tot pentru nunta

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana
  • Crema:
  • 200gr nuca
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • Caramel:
  • 200gr zahar
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata alba de menaj
  • o tableta ciocolata neagra de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca:

Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam.
Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile.

Se amesteca totul bine pana se ingroasa.

Se adauga nuca si lasam deoaprte.

Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine.

 Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana SI PRESAM BINE.

Ppune ceva greutate peste si o lasam pentru a 2-a zi.

Inainte de a o taia topim ciocolata de menaj si o punem desupra in fir subtire.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-0
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-1
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-2
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-3
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-4
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca-5

COMENTARII (23)

CEOFIOFI

CEOFIOFI 1

30.07.2010, 23:38

cred ca e tare gustoasa si usor de facut--am sa o incerc negresit

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:50

nadina, acum doarme, e mai binisor, sper sa scapam repejor si sa ne revenim

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:51

ceofiofi, sa incerci , nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!