Foi de napolitana cu griliaj

de babi5 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 13347 vizualizari

 

Dragii mei pregateala mare de Sarbatorile Pascale. Azi am copt si am umplut o foaie de napolitana cu grilaj cu nuca si alune de padure. Pe caldura asta se pastreaza mai bine si mai mult timp. Este un deliciu. Am facut o pauza, postez reteta si la treaba mai departe.Va pup si nu ezitati sa o faceti, este foarte buna si pentru copilasi ca nu se murdaresc. Intr-o plimbare, la un picnic este taman buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 cub margarina rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune padure macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu griliaj:

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele.


Intr-o craticioara se caramelizeaza 150 gr zahar apoi se toarna incet peste crema din oala amestecind continuu, 2-3 minute pina se incorporeaza bine caramelul. Cu crema obtinuta ungem foile de napolitane alternativ (cu crema calda ) findca altfel nu reusim. Cind am terminat punem si ultima foaie, apoi punem ceva greu peste ca sa se lipeasca bine foile.


Se pot taia abia a doua zi sau in caz de urgenta dupa citeva ore

 

TIPS-URI

1

Pachetul de napolitane este format din 4 foi

2

eu am folsit 6 foi fiindca mi-au mai trebuit 2 foi la alta prajitura

3

astfel am suplimentat putin cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu griliaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

03.05.2013, 12:28

multumesc de aprecieri Ica _mama

Calinnicola1997 1

29.10.2013, 19:36

YAMMY

babi5 1

01.11.2013, 22:33

multumesc mult Calinnicola1997

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de caramel cu nuca