Foi de napolitana cu griliaj

de babi5 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 12611 vizualizari

 

Dragii mei pregateala mare de Sarbatorile Pascale. Azi am copt si am umplut o foaie de napolitana cu grilaj cu nuca si alune de padure. Pe caldura asta se pastreaza mai bine si mai mult timp. Este un deliciu. Am facut o pauza, postez reteta si la treaba mai departe.Va pup si nu ezitati sa o faceti, este foarte buna si pentru copilasi ca nu se murdaresc. Intr-o plimbare, la un picnic este taman buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 cub margarina rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune padure macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu griliaj:

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele.


Intr-o craticioara se caramelizeaza 150 gr zahar apoi se toarna incet peste crema din oala amestecind continuu, 2-3 minute pina se incorporeaza bine caramelul. Cu crema obtinuta ungem foile de napolitane alternativ (cu crema calda ) findca altfel nu reusim. Cind am terminat punem si ultima foaie, apoi punem ceva greu peste ca sa se lipeasca bine foile.


Se pot taia abia a doua zi sau in caz de urgenta dupa citeva ore

 

TIPS-URI

1

Pachetul de napolitane este format din 4 foi

2

eu am folsit 6 foi fiindca mi-au mai trebuit 2 foi la alta prajitura

3

astfel am suplimentat putin cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu griliaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

03.05.2013, 12:28

multumesc de aprecieri Ica _mama

Calinnicola1997 1

29.10.2013, 19:36

YAMMY

babi5 1

01.11.2013, 22:33

multumesc mult Calinnicola1997

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti