Foi de napolitane umplute cu crema caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2014 | 19483 vizualizari

 

Tare bune,a zis leutul......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi napolitane -100 g pachetul cu 5 foi
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 pachet de margarina rama
  • 200 g zahar pentru caramelizat
  • 250 g nuci macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema caramel:

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul.

Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi turnam crema de oua peste zaharul caramelizat, amestecand bine si repede sa nu se intareasca, se adauga si nucile si se omogenizeaza. Toata operatiunea se face contra cronometru ca sa nu se intareasca.

Asezam caramelul intre foile de napolitana, 5 bucati in fiecare pachet. Apoi le invelim in folie alimentara si asezam deasupra o greutate, sa se preseze uniform.

Se taie rece, cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana