Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli

de gaby_duceag in Prajituri, 9 Mai 2011 | 11195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru o foaie pandispan(se vor face 3 foi)
  • 4 oua
  • 1/2 pahar faina (pahar de 250ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare
  • ingrediente crema:
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 60 gr Angelli - fructe de padure
  • doua plicuri intaritor frisca (doar daca este necesar)
  • 250 gr mascarpone
  • ciocolata alba rasa - pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli:

Foi:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut spuma albusurile cu sarea  adaugand apoi zaharul treptat, in ploaie,mixand pana la topirea cristalelor.

Galbenusurile le-am frecat putin cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La fel si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

La final am adaugat si cele doua linguri cu apa.

Am tapetat o tava (tava mare a aragazului, cred ca are..25/30..cam asa)cu folie de aluminiu, am uns-o cu ulei si am presarat faina pe fundul tavii. Am turnat compozitia si am nivelat bine.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit, la foc mic , timp de 15-20min (aici depinde de cuptor, aveti grja sa n-o ardeti ).

Cand o scoatem o desprindem usor de tava cu ajutorul unei cutit si-o lasam sa "curga" pe o coala alba.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi. Nu le suprapunem!

Crema:

Am pus smantana impreuna cu zaharul pudra intr-un bol mare. Am mixat timp de 1 min la viteza mica apoi am marit viteza si am mixat pana ce s-a legat bine (eu am adaugat si intaritoarele, daca se mixeaza bine nu le mai adaugati).

Am pus mascarpone si Angelli si am mixat in continuare (nu mixati prea mult sa nu se taie).

Cand s-au racit foile, am impartit crema in trei si am asamblat : foaie/crema/foaie/crema/foaie/crema.

Am ras ciocolata alba deasupra si am portionat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

09.05.2011, 22:46

am zarit-o in fuga de dimineata,abia acum am ajuns s-o savurez pe-ndelete

Ina 1

10.05.2011, 08:38

lasa, Dia', ca si eu ma laud ca dau like peste tot si reteta sor'mii n-am vazut-o

Bya Ralu 1

26.04.2014, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

ieri la 21:22

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema lemon curd