Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli

de gaby_duceag in Prajituri, 9 Mai 2011 | 8020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru o foaie pandispan(se vor face 3 foi)
  • 4 oua
  • 1/2 pahar faina (pahar de 250ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare
  • ingrediente crema:
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 60 gr Angelli - fructe de padure
  • doua plicuri intaritor frisca (doar daca este necesar)
  • 250 gr mascarpone
  • ciocolata alba rasa - pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli:

Foi:


Am separat albusurile de galbenusuri.


Am batut spuma albusurile cu sarea adaugand apoi zaharul treptat, in ploaie,mixand pana la topirea cristalelor.


Galbenusurile le-am frecat putin cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La fel si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.


La final am adaugat si cele doua linguri cu apa.


Am tapetat o tava (tava mare a aragazului, cred ca are..25/30..cam asa)cu folie de aluminiu, am uns-o cu ulei si am presarat faina pe fundul tavii. Am turnat compozitia si am nivelat bine.


Am bagat tava in cuptorul preincalzit, la foc mic , timp de 15-20min (aici depinde de cuptor, aveti grja sa n-o ardeti ).


Cand o scoatem o desprindem usor de tava cu ajutorul unei cutit si-o lasam sa "curga" pe o coala alba.


Procedam la fel si cu celelalte doua foi. Nu le suprapunem!


Crema:


Am pus smantana impreuna cu zaharul pudra intr-un bol mare. Am mixat timp de 1 min la viteza mica apoi am marit viteza si am mixat pana ce s-a legat bine (eu am adaugat si intaritoarele, daca se mixeaza bine nu le mai adaugati).


Am pus mascarpone si Angelli si am mixat in continuare (nu mixati prea mult sa nu se taie).


Cand s-au racit foile, am impartit crema in trei si am asamblat : foaie/crema/foaie/crema/foaie/crema.


Am ras ciocolata alba deasupra si am portionat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

diaconta 1

09.05.2011, 22:46

am zarit-o in fuga de dimineata,abia acum am ajuns s-o savurez pe-ndelete

Ina 1

10.05.2011, 08:38

lasa, Dia', ca si eu ma laud ca dau like peste tot si reteta sor'mii n-am vazut-o

Bya Ralu 1

26.04.2014, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si crema de vanilie