Foi Lica (reteta de post)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Mar 2014 | 6937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lica (din comert)
  • 400 gr. margarina
  • 400 gr.zahar
  • 200 gr. nuca macinata
  • 25-30 gr. fulgi de migdale
  • 50 gr. stafide
  • 100 ml apa
  • 150 gr. fulgi fini de ovaz
  • 3 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta de post):

Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.


Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.


Lasam sa fiarba inca 5 minute.


La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se mai racoreste crema obtinuta.


Punem cate 2 linguri (cu varf) de amestec pe o foaie lica, intindem uniform crema pe intreaga suprafata a foii, apoi asezam cea de-a doua foaie, punem iar crema, si repetam procedeul pana la foaia 5 pe care n-o mai ungem si peste care punem o tabla/tava pe care vom aseza o greutate sa se preseze foarte bine prajitura.


(eu am asezat o tava de cuptor in care am pus un bax sticle de apa).


Am lasat prajitura sub greutatea sticlelor pline cca 4-5 ore,apoi am portionat si servit bunatate de desert.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

02.03.2014, 20:28

Vreau ca imi place si mie

tiby 1

02.03.2014, 21:37

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:49

Amintiri din copilarie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu merisoare si nuci de post