Prajitura cu cirese

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 20 Iun 2010 | 5988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un pahar de zahar
  • un pahar de faina
  • 100 ml lapte rece
  • esenta de vanilie
  • cirese
  • un plic crema pt tarta
  • 250 ml lapte rece
  • un plic glazura de caramel
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  laptele, faina, praful de copt, esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Compozitia rezultata o turnam intr-o forma termorezistenta si o dam la cuptorul preincalzit cca 5 min, dupa care o scoatem si punem ciresele fara samburi .

Intre timp pregatim crema conform instructiuniloe de pe pachet.

Dupa ce s-a copt frumos, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin, dupa care o mutam pe un platou.

Punem crema peste prajitura, pregatim si glazura de caramel, pe care o punem peste crema. ( daca vreti o puteti lasa asa, insa mie mi s-a scurs toata glazura, asa ca am pus nuca  de cocos peste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ramonaky 1

22.06.2010, 21:29

nu stiu de ce,dar prajiturica asta mi-a amintit de atunci cand am fost la vl si ne-a facut sora-ta praji,dar era cu capsuni 5 furcu, orice faci tu e delicios

Dana Cristea - pusikmea 1

22.06.2010, 21:51

ce tare esti, nici nu mai stiam ca ne-a facut sora-mea prajitura pup iubita mea

Ramonaky 1

22.06.2010, 22:14

nu uit nimik eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si cirese