Rulada mozaic cu crema de vanilie

de Pushaa in Prajituri, 30 Mai 2014 | 9093 vizualizari

 

O rulada usoara ce nu are nevoie de alt ornament!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita cacao,
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • CREMA:
  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 125 gr amidon,
  • 1 gr sare,
  • 150 gr zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 400 gr dulceata de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada mozaic cu crema de vanilie:

 BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Se ia din compozitia pentru blat 2-3 linguri si se coloreaza cu cacao. Punem compozitia intr-o punga careia ii taiem un colt in functie de grosimea pe care vreti si facem ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt. Peste model turnam cu grija restul de aluat alb. Dam la cuptorla foc mediu 15-20 min. Scoatem blatul pe un prosop umed, cu modelul in jos si rulam. Lasam blatul in prosop 1 ora sa se raceasca.

CREMA:

Separam albusul de galbnus. Galbenusurile le amestecam cu sare, 1 lingura de zahar si amidonul diluat in lapte rece (cam 100 ml). Amestecul de galbenus il subtiem cu laptele carare l-am fiert separat si apoi l-am racit pentru a evita gelificarea brusca a amidonului. Asezam compozitia obtinuta pe foc si amestecam continuu pana la proba(putina crema asezata pe o suprafata lucioasa, prin racire sa gelifice desprinzandu-se fara sa lase urme). Lasam la racit crema obtinuta apoi amestecam cu albusurile batute spuma cu restul de zahar si zahar vanilat. Amestecul se face incet pentru a pastra gradul de afanare a cremei

OBSERVATIE! Pentru a prelungi durata de pastrare ouale se pot adauga intregi la inceput, inainte de a pune crema pe foc. In acest caz crema e mai densa, mai grea.

Eu am folosit ouale intregi puse la inceput.

Asamblare:

Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe partea alba. Deasupra punem dulceata sau gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider; Ideal ar fi sa o lasam peste noapte si sa o taiem a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada mozaic cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane