Rulada mozaic cu crema de vanilie

de Pushaa in Prajituri, 30 Mai 2014 | 5935 vizualizari

 

O rulada usoara ce nu are nevoie de alt ornament!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita cacao,
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • CREMA:
  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 125 gr amidon,
  • 1 gr sare,
  • 150 gr zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 400 gr dulceata de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada mozaic cu crema de vanilie:

BLAT:


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Se ia din compozitia pentru blat 2-3 linguri si se coloreaza cu cacao. Punem compozitia intr-o punga careia ii taiem un colt in functie de grosimea pe care vreti si facem ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt. Peste model turnam cu grija restul de aluat alb. Dam la cuptorla foc mediu 15-20 min. Scoatem blatul pe un prosop umed, cu modelul in jos si rulam. Lasam blatul in prosop 1 ora sa se raceasca.


CREMA:


Separam albusul de galbnus. Galbenusurile le amestecam cu sare, 1 lingura de zahar si amidonul diluat in lapte rece (cam 100 ml). Amestecul de galbenus il subtiem cu laptele carare l-am fiert separat si apoi l-am racit pentru a evita gelificarea brusca a amidonului. Asezam compozitia obtinuta pe foc si amestecam continuu pana la proba(putina crema asezata pe o suprafata lucioasa, prin racire sa gelifice desprinzandu-se fara sa lase urme). Lasam la racit crema obtinuta apoi amestecam cu albusurile batute spuma cu restul de zahar si zahar vanilat. Amestecul se face incet pentru a pastra gradul de afanare a cremei


OBSERVATIE! Pentru a prelungi durata de pastrare ouale se pot adauga intregi la inceput, inainte de a pune crema pe foc. In acest caz crema e mai densa, mai grea.


Eu am folosit ouale intregi puse la inceput.


Asamblare:


Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe partea alba. Deasupra punem dulceata sau gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider; Ideal ar fi sa o lasam peste noapte si sa o taiem a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada mozaic cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:53

laura2002 1

31.05.2014, 22:02

Bunn

Pushaa 1

02.06.2014, 18:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane