Foietaj cu bacon si cascaval

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2011 | 4854 vizualizari

 

Pentru ca m-am inscris la provocarea gazduita de Ama, mi-a revenit spre frunzarit blogul Corinei intitulat Bucataria Corinei. Dupa ce m-am tot uitat in sus si in jos si in stanga si in dreapta prin intreaga bucatarie si am tot frunzarit retetarul ala de citeva ori am ales Foietaj cu branza si carne. Nu l-am facut eu chiar ca in reteta Corinei pentru ca nu aveam chiar toate alea prin casa si in plus ne trebuia ceva rapid, de luat pe drum spre infulecare in masina pe drumul care o petrecere unde furam invitati.... banuiti voi unde, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj de 800 gr
  •  100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama, cica)
  • 300 gr bacon
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu bacon si cascaval:

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe.

Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret de maxim maximorum 2 minute. Cele doua oua le-am zbatut foarte bine si apoi le-am adaugat peste movila de cascaval ras prin razatoarea mare :P. Intr-o tava am pus o hartie de copt am pus peste aceasta o bucata de foietaj (adica bucata dintr-un pachet 2*400gr got it?) si am pus peste ea un strat de salamior si bacon. Peste acesta am pus casacavul cu ou si am acoperit cu cealalta bucata de foietaj. am uns cu un galbenus de ou si am presarat deasupra seminte de susan.

L-am crestat asa pe ici - colo cat sa se patrunda mai bine la foc si am predat foietajul cuptorului, incins in prealabil. 

L-am lasat asa cam 35 minute la temperatura medie-potrivita, supravegheat indeatent. 

Cand a fost dragut rumenit l-am scos si l-am lasat la racit in tava, dupa care l-am taiat in patrate marisoare... si l-am devorat a doua zi...pe drum...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

alice_ciobanu 1

20.12.2011, 21:34

notat! rocsy

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:55

Bun pentru gustarica

kamy 1

22.12.2011, 00:18

plac mult chestiile astea cu aluat de foietaj ce mare usurare cu el

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si bacon