Cartofi aurii

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 22778 vizualizari

 

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline.
Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!
Au o culoare aurie si un gust placut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1,2 l apa
  • 1 lingurita sare

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita mustar clasic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii:

Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti aici.

Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare.

Inlaturam spuma care se formeaza si nu ii lasam prea mult sa fiarba, maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere.

Trebuie sa se patrunda putin la testul cu furculita.

Scurgem cartofii de zeama in care au fiert si ii lasam putin sa se mai raceasca.

Pentru maioneza, amestecam intr-un bol, galbenusul cu mustarul si sarea.

Curatam si presam usturoiul si il adaugam in bol peste celelalte ingrediente.

Incepem sa picuram cate putin ulei si mixam formand astfel maioneza.

Amestecam cartofii cu maioneza si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie.

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade, pana se formeaza o crusta aurie.

Imi era teama ca se va simti gust de maioneza, dar am avut surpriza placuta sa constat ca uleiul se va separa in timpul prepararii si va ramane in tava, iar cartofii au un gust cremos de usturoi si ou.

Eu i-am folosit ca garnitura la ficat de pui preparat la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

ralukutac 1

02.02.2014, 18:03

Sunt super buni...i-am incercat!!!!!

Merisor 1

02.02.2014, 23:06

Ralukutac, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut!

mena29 1

22.02.2014, 09:40

Azi am sa-i fac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui la cuptor