Foietaj cu nuca si pasta de macese

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 1956 vizualizari

 

Reteta se numeste in traducere neaosa, ochi de porc :D Am vizualizat-o intr-un videoclip pe FB, Leckerschmecker ;) N-am putut sa o denumesc astfel, așa că e mai simplu sub denumirea asta. Dar vă asigur ca dispare una, două ! Spor și poftă bună! P.S. E și de post ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj 
  • cca. 300 g miez de nucă măcinată, asezonat cu zahăr și scorțișoară
  • cca. 300 g pastă de măceșe 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si pasta de macese:

Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă ;) )

 Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini. Se taie ruloul obținut, în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade C. După ce s-au copt prăjiturele. se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

P.S. Să fiți pregătiți ptr două porții, că se vor epuiza instant ;)

2

Se pot folosi orice combinații de nuca (cocos, alune..) și dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

06.12.2016, 17:13

stefy_a 1

07.12.2016, 08:36

diaconta 1

10.12.2016, 23:23

daca e cu pasta de macese,nu poate fi decat foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Arpacas(grau fiert)