Foietaj cu nuca si pasta de macese

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Dec 2016 | 5666 vizualizari

 

Reteta se numeste in traducere neaosa, ochi de porc :D Am vizualizat-o intr-un videoclip pe FB, Leckerschmecker ;) N-am putut sa o denumesc astfel, așa că e mai simplu sub denumirea asta. Dar vă asigur ca dispare una, două ! Spor și poftă bună! P.S. E și de post ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj 
  • cca. 300 g miez de nucă măcinată, asezonat cu zahăr și scorțișoară
  • cca. 300 g pastă de măceșe 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si pasta de macese:

Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă ;) )

 Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini. Se taie ruloul obținut, în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade C. După ce s-au copt prăjiturele. se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

P.S. Să fiți pregătiți ptr două porții, că se vor epuiza instant ;)

2

Se pot folosi orice combinații de nuca (cocos, alune..) și dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu gem de capsuni si nuca