Foietaj de casa cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2015 | 2840 vizualizari

 

Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu o bere rece!

 

INGREDIENTE

Blat de foietaj rapid

  • 200 gr unt gras (85%)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa( min 20%)
  • un praf bun de sare
  • Amidon pentru intins foaia sau faina

Umplutura:

  • 2 sau 3 oua( medii de preferat)
  • 7 linguri smantana
  • 100 gr parmezan
  • 200 gr branza cremoasa
  • 200 gr cascaval
  • 3 rosii feliate
  • rozmarin proaspat
  • busuioc uscat
  • busuioc verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa cu branza sarata:

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute.

Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa.

Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii, iar pentru acest lucru cel mai bine ne ajutam de amidonul presarat pe suprafata de intins, eu am intins direct pe foaia de copt, dupa care am asezat aluatul in tava unsa cu unt, direct prin rasturnare.

Daca nu aveti amidon presarati mai multa faina pe suprafata de intins, si pe sucitor.

Pe foaie punem parmezanul uniform, deasupra smantana cu branza, apoi cascavalul razuit. Presaram busuioc, rozmarin proaspat tocat si punem felii de rosii.

Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste frumos. Decoram cu busuioc proaspat si ne bucuram de gustul grozav, de foietaj cu branzeturi,  musai cu-n pahar de bere in mana :)))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:00

Multumesc Gicuta

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:01

Multumesc Licurici!

RuxyRux 1

21.09.2015, 23:01

Multumesc Bya!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu spanac