Foietaj (de casa) cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 9 Apr 2016 | 923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
  • 3 1/2 cescuta cu sifon
  • 150 g margarina
  • 750 -800 g faina
  • praf de copt
  • 3 lg (sau cubulete ) unt
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 6-8 lg (rase) zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj (de casa) cu mere:

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.


Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.


Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).


Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj (de casa) cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare