Foietaj (de casa) cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 9 Apr 2016 | 3385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
  • 3 1/2 cescuta cu sifon
  • 150 g margarina
  • 750 -800 g faina
  • praf de copt
  • 3 lg (sau cubulete ) unt
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 6-8 lg (rase) zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj (de casa) cu mere:

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.

Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.

Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).

Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj (de casa) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu caise si ricota