Foite cu crema de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 8253 vizualizari

 

Am gasito printre pozele si retetele vechi de prajitura.Este minunata si se topeste in gura :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 2 lingurite amoniac
  • 1 lingura mare cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri mari cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 6 linguri faina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata alba+30 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de vanilie si ciocolata:

Se mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti egale. In prima se pune cacao si faina iar in cealalta numai faina (cat sa iasa un aluat moale dar totodata nelipicios)


Se intind 2 foi maro si 2 foi albe cat mai subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) si se coc 10 minute in cuptorul preincalzit (cat se se aureasca foarte putin deasupra)


Pentru crema se amesteca zaharul, faina si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 10 minute). Se mixeaza untul spuma si se adauga lingura cu lingura din crema racita. Se opreste 1/3 din crema si se pune zaharul vanilat iar in cealalta se pune cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine.


Asamblare: Foaie alba/crema de ciocolata/foaie de cacao/crema de vanilie/foaie alba/crema de ciocolata/foaie de ciocolata .


Se lasa prajitura peste noapte la loc racoros si umed acoperita cu un prosop si o greutate deasupra


Se glazureaza si se serveste cu mare pofta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foite cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diana_k 1

02.02.2013, 21:23

dariadeea 1

01.06.2013, 13:53

Lavinia 1

02.06.2013, 09:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers