Fornetine

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 4950 vizualizari

 

Ceva bun de facut rapid !

 

INGREDIENTE

  • 2 ciuperci champignion mari proaspete
  • 1/2 ardei Capia rosu
  • 1/2 rotita mica de cascaval Dalia
  • 4-5 masline verzi si maronii
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 ou
  • seminte de susan
  • 1 foaie de copt
  • putin unt
  • 1 sul de aluat fraged
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fornetine:


Se scoate din timp aluatul congelat si se lasa la temperatura camerei sa se dezghete.Apoi taiem patrate.


Umpluturile vor fi asa:


1.amestec de ficatei de pui sotati dinainte si raciti, tocati marunt si amestecati cu putin cascaval cubulete mici;


2.amestec de ciuperci, ardei si masline, totul tocat mic si calit putin inainte, scurs bine si apoi amestecat cu bucatele de cascaval;


Se unge o tava cu putin unt si se lipeste o hartiede copt de tava.


Se pune din umpluturi in mijlocul patratelor de aluat, se aduce o parte de aluat peste umplutura, se preseaza cu degetele sa se lipeasca de cealalta margine si apoi cu un cutit mic cu varf facem mici incizii oblice in partea bombata de deasupra sa respire umplutura.apoi ungem cu ou batut si presaram susan.Introducem la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Ca sa nu se arda pe partea inferioara si sa ramana necopt deasupra le puteti fie intoarce spre sfarsit dar atunci se turtesc putin, fie sa le mutati un etaj mai sus in cuptor.


Sunt foarte bune atat calde cat si reci.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fornetine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

30.03.2010, 23:10

minunate!

ela 1

18.05.2010, 18:42

5furculite ca nu era nici una

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:47

mersi ela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu parizer si ciuperci