Franzela de casa

de Nadyne in Piine, 10 Oct 2016 | 1841 vizualizari

 

  Altfel iti este dimineata cand pe masa ai o franzeluta proaspata...

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 2,5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela de casa:

Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte.


Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute.


In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta. Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos.


Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit.


Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte.


Pornim cuptorul, la 175 grade si introducem in el un vas cu apa.


Dam franzelele la copt in cuptorul preincalzit pentru 25-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos.


Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

12.10.2016, 20:29

Tare buna si pufoasa este! Imi place!

Nadyne 1

13.10.2016, 18:02

Multumesc!

MotanLaOale 1

16.10.2016, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani