шашлык- frigarui de porc

de Ksenya in Porc, 13 Oct 2016 | 549 vizualizari

 

шашлык- frigarui ,este o reteta raspandita in CSI ca si micii in Romaia.Se pare ca are origini din muntii Caucaz. Nu exista foc fara frigarui,cum nici gratar fara mici ,cand e vorba de iesit la iarba verde.Carnea  din care se prepara : berbec,porc,pui,vita.
Astazi o sa va prezint o reteta clasica de frigarui de porc

 

INGREDIENTE

  • 2kg carne porc(ceafa)
  • 4 cepe
  • un pahar de vin sec
  • 1 ingurita coriandru
  • 1 lingurita piper macinat
  • apa minerala
  • 1 ligura rasa sare
  • 5 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA шашлык- frigarui de porc:

Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in caserola.Acoperim si dam la firigider,pentru 10-12 ore,se poate tine la marinat pana la 36 ore.


Se incinge focul,cand jarul este domol fara a se scoate flacari din carbuni se aseaza petele cu carne si se sta langa flacaca si se invart la interval de 1-2 minute.Carnea nu trebuie sa fie uscata ci suculenta. Cand este gata se servesteoptional cu rondele de ceapa si patrunjel sau sos picant sau tkemali


 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa fie acoperita de lichid

2

Daca folositi pulpa sau cotlet carnea va fi uscata

Daca ti-a placut reteta noastra "шашлык- frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

14.10.2016, 13:21

mi-ai facut pofta de gratar

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:15

Immmmmmmmmmm..... Amintiri din copilarie! Sa incerci sa ungi carnea cu mayo. inainte de a o frige!

Ksenya 1

07.01.2017, 09:40

navidad ,spune-mi te rog ce e "mayo",multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru