Frigarui de pui la cuptor

de Gherca Daniela in Pui, 27 Mar 2017 | 4419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 300g
  • 2 cepe potrivite
  • 3 gogosari in otet
  • 3 castraveti murati
  • 100 ml vin alb demisec
  • 4 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • herbes de provences (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui la cuptor:

 Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele.

Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim bolul cu folie de plastic sau cu capac si dam la frigider pentru o jumatate de ora sau de ce nu chiar, si peste noapte.

         Intre timp, taiem gogosarii bucati medii si castravetii rondele. Pe betisoare de frigarui (mie mi-au iesit 5 frigarui), asezam carne + ceapa + gogosar + castravete si continuam, atat cat sa avem 4 bucati de carne pe un bat.

         Asezam frigaruile obtinute pe gratarul de la aragaz, sub gratar, asezam tava cuptorului cu o hartie de copt pentru a se scurge apa pe care o lasa ingredientele, pe urma schimbam hartia si asezam o folie de aluminiu pe tava atunci cand o bagam la cupor, pentru a se scurge apa in ea, astfel riscam sa se arda. Sau mai simplu in tava de sub frigarui, puteti aseza cartofi sau alte legume condimentate si cu putina apa, iar apa care se scurge din frigarui le va da legumelor un plus de savoare.

Frigaruiele le lasam la cuptor cca.15 minute pe o parte si alte 15 minute, pe alta parte. Cand le scoatem, trebuie sda fie frumos rumenite, daca considerati ca nu sunt rumenite in totalitate, le mai puteti lasa cateva minute in cuptor.

       Se servesc calde/reci cu salata si garnitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de smantana in vas yena