Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

de Satisfyyourcravings in Retete Delikat, 31 Iul 2018 | 4665 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Iata inca o reteta folosind noile amestecuri de mirodenii si condimente de la Delikat cu ingrediente autentice. Ce sa zic? Ma inspira ingredientele de calitate. 
Si cum in ultima vreme bucataria orientala imi stimuleaza creativitatea (a se vedea ultimele retete postate), am ales sa folosesc Condimentele pentru Gratar impreuna cu Chilliul si Oregano de la Delikat pentru a obtine un preparat delicios, perfect pentru vara inspirat din popularele chiftele pe frigarui (kebab) din carne de vita si miel, usor picante, insotite de sos racoritor de iaurt, oregano si castravete, pite fierbinti cu masline negre si verzi, multa salata crocanta si branza sarata. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru Kebab:
  • 150 grame carnati proaspeti de miel
  • 300 grame carne tocata de vita
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri Delikat- Condimente pentru Gratar
  • 1/2-1 lingurita Chilli Delikat
  • 1/2 ceapa mica rosie
  • 20 grame patrunjel proaspat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • Pentru pita:
  • 400 grame faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 300 grame iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 lingura oregano Delikat
  • 100 grame masline negre si verzi fara samburi
  • 2 linguri de ulei extra virgin
  • Pentru tzatziki:
  • 250 grame iaurt grecesc
  • 1/2 castravete
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat Delikat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • cateva frunze de menta, tocate
  • Pentru salata:
  • 400 grame rosii cherry de mai multe culori
  • 1/2 ceapa rosie
  • 10 grame marar proaspat
  • 240 grame masline negre si verzi
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • castraveti
  • branza Feta
  • frunze proaspete de busuioc si oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat:

Pentru kebab, se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si sucul de lamaie. Se framanta pana devine o compozitie lipicioasa. Se imparte in 8 si se modeleaza sub forma de chiftele lungi de 8-10 cm lungime. Se infige cate o frigaruie in fiecare si se pastreaza in frigider cel putin o ora, de preferat peste noapte. Se aduc la temperatura camerei si se ung cu ulei. Se frig pe un gratar fierbinte 10 minute, intorcandu-le frecvent.

 Pentru sos tzatziki, se scurge iaurtul daca este prea lichid; se toarna intr-o sita acoperita cu un prosop din bumbac, umed. Se asaza sita deasupra unui bol si se strange bine in jurul iaurtului. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de minute. Se rade castravetele pe razatoarea mica, se stoarce folosind o sita sau mainile si se adauga peste iaurt impreuna cu restul ingredientelor. Se lasa la odihnit cel putin 30 de minute. 

Pentru pita, se amesteca iaurtul cu faina, sarea si praful de copt pana se obtine un aluat omogen. Se adauga rozmarinul, oregano si maslinele feliate si se framanta putin. Se modeleaza aluatul in 8 discuri pe o suprafata presarata cu faina, folosind un sucitor. Se coc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare, cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu ulei de masline si se presara cu sare. Se pastreaza intr-un prosop din bumbac pana in momentul servirii. 

Pentru salata, se taie rosiile in jumatati, ceapa julien, se toaca mararul nu foarte fin si se indeparteaza samburii maslinelor (optional). Se amesteca cu restul ingredienntelor. 

Se servesc frigaruile fierbinti cu sos tzatziki, pita, salata, branza, castraveti si frunze proaspete de busuioc si oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

01.08.2018, 20:30

Eu nu mananc miel, dar in rest imi place foarte, foarte mult preparatul! Bravo!

mirela0911 1

02.08.2018, 10:48

miki_a 1

06.08.2018, 09:08

Bune tare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu verdeturi