FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC

de anisoara in Porc, 9 Feb 2010 | 38960 vizualizari

 

Vreau sa va descriu mancarea mea preferata din carne de porc sau vitel. La noi se spune la aceasta reteta - friptura din carne de porc. Aici in Romania am auzit , ca se zice Tochitura. Oricum denumirea nu ne impiedica sa mancam aceasta friptura cu o bucatica de mamaliga si cu brinza de oaie rasa prin razatoare.
Este o mincare traditionala, dar fiecare gospodina o prepara in felul ei.

 

INGREDIENTE

  • 1,5  kg de carne - porc, vitel sau miel
  • 120 gr vin alb sec
  • 2 capatini mijlocii de usturoi
  • 2 capatini mari de ceapa
  • 75 gr de ulei 
  • condimente:
  • piper aromat in boabe, piper  negru macinat ,
  • cimbru uscat,frunza de dafin, piper rosu marunt
  • coriandru, sare .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC:

Se incalzeste o tigaie adinca  de otel  cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati  de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in felii  pe tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare timp de 10-15 minute , amestecindu-le mereu cu o lingura de lemn. Carnea se va rumeni , va prinde o pojgita .Acest truc permite carnii sa-si pastrreze sucul ei si vom obtine la final o carne foarte prajita bine si foarte suculenta. 

Intr-un ceaun se toarna continutul din tigaie, tot usturoiul de la prima capatina,taiat feliute,  50 gr de vin ,toate condimentele , in afara de  frunza de dafin, sarea nu se adauga . Se taie in cubulete toata ceapa si se adauga in ceaun. Se amesteca totul foarte bine si se  lasa sa  fiarba la un foc moderat timp de 10 minute.

Dupa aceeia se amesteca inca odata, se acopera ceaunul cu capacul si se lasa sa  se coaca carnea la o temperatura mica timp de 15 minute.  Se scoate capacul, se adauga restul de vin alb si sarea dupa gust, 2 frunze de dafin . Se amesteca, se pune capacul ( nu pe deplin) si se mai coace carnea inca 20 minute. Din cind in cind mai amestecat.

Cu 5 minute inante de a fi gata carnea se adauga tot usuroiul pisat de la a doua capatina. Se stinge focul, nu se scoate capacul si lasati carnea sa-si imbibe mirosul de condimente si usturoi timp de 15 minute. Ceapa se caramelezeaza si se farima , nu se simte , dar ii da carnii un gust foarte placut dulce-piperat. . Dupa aceasta metoda  carnea de porc, vitel sau  miel se prepara timp de 1 ora, de pui timp de 40 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anisoara 1

10.02.2010, 22:01

Cory, bun vent! Se poate inlocui vinul cu aceiasi cantitate de apa calduta. Si adaugi la urma numai 2-3 catei de usutroi. Va fi la fel de gustos si vor minca copii cu placere. Cu toate ca vinul alb ii da o aroma deoasebita si nimic mai mult , alcoolul se evapora.

mihaelar63 1

21.03.2010, 20:22

trebuie sa o fac si eu dupa ce trece postul

theodora 1

21.03.2010, 23:58

deci... trebuie sa o prepar de urgenta eu asa cum este din carne de porc o prefer dar va trebuie sa o fac din vitel k "al meu om"nu mananca porc si gatesc mai rar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

ULTIMELE COMENTARII

Sidy

Si acum Somonul... "In Norvegia, situatia privind cultivarea > pestelui este catastrofala. La o ferma atat de > mica creste un numar atat de mare de peste, 2 > milioane de unitati de somon. Pestele se > imbolnaveste, e vorba de aproape o pandemie: > necroza pancreatica si anemia infectioasa a > somonului a capturat toata Norvegia. Insa, acest > lucru este tainuit de consumatori", spune Kurt. > Activistul are colectate probe, inregistrari > video, care arata cum muncitorii de la > crescatorii toarna in apa un pesticid puternic cu efecte > neurotoxice. > > "Ei insisi trebuie sa poarte masti si costume de > protectie, ca sa nu fie afectati de substantele > chimice destinate curatarii rezervoarelor de apa > de paraziti. Astfel, somonul se imbiba cu aceste > produse chimice, ceea ce ar putea ameninta > sanatatea consumatorului. Somonul norvegian este > cel mai toxic aliment din lume, si asta in > conditiile in care industria pescuitului ocupa al > doilea loc dupa venituri in Norvegia''. > > Pe fundul lacurilor pline cu apa de ploaie se > gaseste un reziduu de 15 m incarcat cu bacterii, > resturi de furaje putrede si substante chimice > care sa distruga parazitii. Nivelul de > contaminare este foarte inalt. Substante toxice, > excremente de peste... Fundul marii este complet > distrus, e ca o fabrica de gaz. Bule de metan si > pesticide identice unor atacuri cu gaze'', > relateaza Kurth dupa ce a folosit camere subacvatice spion > pentru a filma. > O alta problema a pescarilor norvegieni este asa > numitul paduche de peste, ce paraziteaza pe corpul pestelui > si il ucide. > > "Paduchele intre timp devine rezistent la > chimicale asa incat pescarii sunt nevoiti sa > folloseasca pesticide tot mai puternice, iar > acest lucru se reflecta negativ asupra pestilor. > 50% din puietul de cod de la ferme se naste cu > mutatii genetice. Pestii nu pot sa inchida gura. > Aceasta mutatie genetica nu dispare timp de opt > generatii. Consumatorul cand vede un peste ca > acesta, nu doreste sa-l manance, daca insa i se > taie capul, nimeni nu observa", mai spune el. > > Somonul mutant are si carnea friabila. > > "Acest lucru nu ar trebui sa existe, carnea > somunului are consistenta elastica. Dupa cum > stiti, somonul salbatic are 5-7% grasime, iar cel > crescut artificial tocmai 15-34% grasime. Si > toate toxinele se acumuleaza in tesutul adipos. > In consecinta, acest peste devine cel mai toxic > din lume", subliniaza ecologistul. > > La randul sau, toxicologul francez Jerome Ryuzzen > confirma declaratiile ecologistului. > > „Intr-adevar, gradul de contaminare a somonului a > crescut foartte mult. Este de 5 ori mai nociv si > toxic decat orice alte produse. Aceste toxine ar > trebui sa fie evitate in consum, pentru a reduce > riscul de expunere a organismului'', a subliniat > toxicologul.

Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!