Friptura combinata

de MotanLaOale in Porc, 2 Feb 2012 | 3123 vizualizari

 

Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie jambon porc cu sorici (1,5 kg)
  • 250g costita afumata
  • 250g carne de pe un ciolan afumat
  • 400g carnati afumati
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura combinata:

Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.


Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.


Costita se taie felii mai groase.


Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.


In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.


Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.


Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.


Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.


Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.


Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.


Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

20.12.2013, 22:10

babi5 1

21.12.2013, 15:18

MotanLaOale 1

21.12.2013, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Spată de porc la cuptor