Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.
Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.
Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.
Costita se taie felii mai groase.
Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.
In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.
Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.
Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.
Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.
Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.
Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.
Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.
Pofta Buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro