Friptura combinata

de MotanLaOale in Porc, 2 Feb 2012 | 2879 vizualizari

 

Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie jambon porc cu sorici (1,5 kg)
  • 250g costita afumata
  • 250g carne de pe un ciolan afumat
  • 400g carnati afumati
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura combinata:

Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.


Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.


Costita se taie felii mai groase.


Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.


In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.


Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.


Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.


Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.


Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.


Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.


Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

20.12.2013, 22:10

babi5 1

21.12.2013, 15:18

MotanLaOale 1

21.12.2013, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava