Friptura combinata

de MotanLaOale in Porc, 2 Feb 2012 | 2787 vizualizari

 

Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie jambon porc cu sorici (1,5 kg)
  • 250g costita afumata
  • 250g carne de pe un ciolan afumat
  • 400g carnati afumati
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura combinata:

Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.

Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.

Costita se taie felii mai groase.

Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.

In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.

Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.

Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.

Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.

Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.

Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.

Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

MotanLaOale 1

20.12.2013, 22:10

babi5 1

21.12.2013, 15:18

MotanLaOale 1

21.12.2013, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro