Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2011 | 5368 vizualizari

 

Am revenit cu forțe proaspete (chiar dacă au fost doar 2 zile de sărbătoare) și vă voi detalia rețetele preparate de mine pentru Paște.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptură am folosit:
  • • pulpe de cocoș fierte în oala sub presiune
  • • pulpă de porc
  • • ceapă și usturoi verde
  • • oregano, rozmarin
  • • boia dulce
  • • pastă de gogoșari
  • • pătrunjel verde
  • • 100 ml vin alb sec
  • Pentru piureul de țelină:
  • • o jumătate de țelină
  • • 2 frunze de dafin
  • • 2 căței de usturoi
  • • 2 ramuri de rozmarin
  • Pentru pachețele de cartofi cu șuncă:
  • • 6 cartofi mici
  • • 6 felii subțiri de șuncă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată:

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de pulpă de porc, am presărat boia, sare, piper, oregano și rozmarin, am tunat vin și apă, pentru completare, am acoperit cu folie de aluminiu vasul și l-am dat la cuptor pentru o oră.
Când carnea de porc a fost aproape gata, am adăugat pulpele de cocoș și pasta de gogoșari și am pus vasul neacoperit la cuptor să se rumenească friptura.

La final am presărat pătrunjel și frunze de usturoi verde. Delicioasă!!

Piureul de țelină este o alternativă delicioasă la cel de cartofi. Se face foarte simplu: se pune la fiert țelina tăiată cubulețe cu foile de dafin, usturoiul și crenguțele de rozmarin (puteți folosi din cel uscat).  Când țelina s-a înmuiat, se strecoară și se zdobește. Se adaugă puțin ulei de măsline, sare, piper și pătrunjel verde tocat.

Pachețelele de cartofi se prepară astfel: se fierb în coajă cartofii, se scurg și se decojesc, apoi se învelesc în felii de șuncă, care se fixează cu scobitori. Se prăjesc în ulei, întorcându-le cu grijă pe toate părțile și se scot pe hârtie absorbantă.

Ceapa caramelizată completează gustul fripturii, fiind dulce și aromată. Eu am folosit o ceapă albă (de preferat e cea roșie, dar nu am avut în casă) pe care am tăiat-o rondele și le-am prăjit în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea sos teriyaki (se poate folosi sos de soia și zahăr) și le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează.

Cu mâna pe inimă vă spun că a meritat fiecare moment al preparării ei :)), amestecul de gusturi și texturi fiind deosebit!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos teriyaki