Friptura de antricot cu cartofi la cuptor

de gugugh in Vita, 9 Dec 2010 | 4778 vizualizari

 

fff buna

 

INGREDIENTE

  • antricot de manzat
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 cepe mai mici
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 boabe piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 linguri suc rosii sau ketchup
  • 1 pahar vin
  • 2 cani apa calda
  • cartofi pt copt
  • putin cimbru
  • sare
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de antricot cu cartofi la cuptor:

Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte.


Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai grosutze, ceapa solzisori mai mari.


intr.un vas , eu am folosit de yena, punem morcovul , ceapa, cimbrul, usturoiul( tb doar strivit), boabele de piper si foile de dafin si deasupra antricotul prajit in prealabil, sucul de rosii sau ketchup.ul si cele 5 linguri rase de ulei. Turnam apa fiarta si la cuptorul preincalzit.


lasam sa se patrunda bine carnita , o mai intoarcem din cand in cand si cand a scazut jumate din sos, punem si vinul si lasam sa scada sa ramana un sos mai consistent.


cartofii ii curatam , spalam si ii taiem rondele mai grosutze, punem intro tava putin ulei , cartofii, sa nu fie in strat prea gros, sare putin piper si 2-3 catei usturoi zdrobiti si al cuptor cu ei pana sunt gata.


 

TIPS-URI

1

reteta era cu o singura cana de apa calda eu am pus 2 in reteta ca sa iasa mai fraged antricotul.

2

tava in care facem cartofii tbsa fie de teflon ca sa nu se lipeasca cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de antricot cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

LUK 1

09.12.2010, 23:55

cam cat timp ai lasat carnita la cuptor?arata bine si cred ca are o aroma...super

gugugh 1

10.12.2010, 07:31

pai am lasat ceva ca sa se patrunda bine , vreo 2 ore dar aroma a fost super ...

lilik 1

10.12.2010, 15:45

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun