Cina de duminica -costita de vitel

de mihaelar63 in Vita, 16 Oct 2016 | 883 vizualizari

 

 Avem carnita buna de vitel .  Sa punem atunci niste costita la cuptor Doar vorba aceia ,, Cine poate oase roade '' !!! Mancare simpla , savuroasa , si daca este duminica seara insotita de un pahar de vin rosu .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de vitel
  • sare
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingurita pudra rozmarin
  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1 lingura generoasa untura porc
  • 4 linguri pasta Kapia cu telina [ de casa ]http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • coditele de ciuperci chamignon[ pe care le-am gatit la cuptor umplute ]

Piure de cartofi

  • 6 cartofi
  • sare
  • patrunjel verde

Salata de varza rosie

  • 1/2 varza rosie
  • sare
  • 1 lingura otet mere
  • 1 lingura pasta hrean razuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cina de duminica -costita de vitel:


  1. Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite .

  2. Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute .

  3. Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui baza unei supe / ciorbe .

  4. Transferati carnea intr-un vas de yena si o condimentati cu un amestec din fulgi de chilli , fulgi de usturoi si pudra de rozmarin .

  5. Pe deasupra costitei condimentate distribuiti in pelicula fina untura de porc .

  6. Dati vasul la cuptor inca 30 minute .

  7. Intre timp puneti la fiert in apa cu sare cartofi curatati si taiati cuburi.

  8. Preparati o salata de varza rosie cu ingredientele date .

  9. Din cand in cand in cand intoarceti costita sa nu se usuce prea tare .

  10. Ungeti costita cu pasta de aromata de Kapia cu telina.Adugati ciupercile si lasati inca 15 minute la gratinat .

  11. Finalizati piureul de cartofi . Zdrobiti cartofii si ii amestecati cu mult patrunjel verde .

  12. Serviti costita de vitel calda insotita de garnitura si salata preferata .

  13. Eu am poftit la piureu cu mult patrunjel si salata de varza rosie .

  14. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Friptura se intoarce din cand in cand pentru a nu se usca prea tare .

2

La vitel / vita merge foarte bine un vin rosu .

3

Vinul ales de mine a fost un vin prea dulce cu buchet plin si aromat .Mergea mai bine ca desert . Era nevoie de unul rosu mai sec , mai aspru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cina de duminica -costita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

noiinbucatarie 1

21.10.2016, 14:19

Catalina L 1

22.10.2016, 20:00

buna cina

mihaelar63 1

23.10.2016, 23:27

Daa , Cata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ardei,cartofi si rosii,toate umplute cu carne