Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 11243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Marinata:
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de vin rosu
  • piper macinat
  • rozmarin
  • boabe de coriandru
  • boabe de mustar
  • Friptura:
  • 600 gr pulpa de caprioara
  • 50 ml vin
  • boabe de piper zdrobite
  • boabe de coriandru zdrobite
  • sare
  • ierburi de Provance
  • Sos de fructe de padure:
  • 250 gr fructe de padure (mure, coacaze, zmeura)
  • 3-4 lingur de vin rosu
  • 1 lingura fructoza
  • nucsoara
  • ghimbir
  • piper
  • Morcovi caramelizati:
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de fructoza
  • 1 cubulet de unt
  • Fenicul la cuptor:
  • 1 fenicul
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul:

Am pregatit marinata amestecand ingredientele enumerate si am turnat deasupra pulpei de caprioara. Am lasat la figider pana a doua zi. Am curatat carnea de caprioara de bobite si am infasurat-o cu sfoara. Aam asezat carnea intr-un vas de Jena si am lasat-o aproximativ 10 minute in cuptor la 250 de grade Celsius. Am scos carnea din cuptor am adaugat vinul si restul condimentelor. Am acoperit vasul cu capac si am lasat se se coaca la 190 de Grade Celsius pana cand carnea a fost facuta. Pentru sos am pus la fiert visinele cu fructoza, am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba pana cand sosul a scazut putin.

Morcovi caramelizati: morcovii i-am taiat felii mai grosute putin si i-am pus in fructoza caramelizata. Am miscat tigaia astfel incat morcovii sa se acopere cu caramel. Am lasat pe foc sa se caramelizeze aproximativ 3 minute dupa care am adaugat un cubulet de unt si am mai lasat inca aproximativ 5 minute amestecand din timp in timp sa nu se arda.

Fenicul la cuptor: am curata stratul extern al feniculului, l-am taiat felii avand grija sa nu se desfaca frunzele de cotor. Am asezat feliile intr-o tava (de silicon) am stropit cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare si am copt la 180 de grade Celsius pana cand au inceput sa se maroneasca usor varfurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ligia Bxl 1

18.07.2013, 12:06

immm bine arata

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 08:20

ce specialitate grozava

babi5 1

15.12.2014, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci