Friptura de carne tocata la tava

de RuxyRux in Pui, 27 Feb 2015 | 7690 vizualizari

 

Nu va spun nimic :))))))...va las sa incercati reteta cand o sa puteti si dupa.... va astept cu impresii...de la cald desigur!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati mari de piept de pui fara os
  • 3 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi mari
  • 5 linguri ulei vegetal( eu am pus palmier, sau floarea soarelui)
  • 1 lingura plina de mustar
  • 1 lingura(nu cu varf) si jumatate de sare( sau dupa gust)
  • piper
  • un praf de turmeric
  • 100 ml suc de rosii cu ardei( sau ketchup)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri apa minerala
  • o tava dreptunghiulara(eu am o forma cu inel culinar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de carne tocata la tava:

Numar de portii...multe! :)))) Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.


Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)


Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.


Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt , se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.


Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.


Se poate servi la masa la aperitiv, mai ales la masa pascala sau la felul principal alaturi de piure de cartofi sau de legume...merita probata! Mancati cu incredere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne tocata la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

tanyapatap 1

30.03.2015, 10:46

iri_iri 1

07.04.2015, 14:43

Ce bunătate ai făcut

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!