Friptura de curcan

de vasy16 in Curcan, 19 Feb 2016 | 1546 vizualizari

 

O reteta foarte usor de preparat si fara sa murdaresti deloc in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • un borcan de rosii tocate in bulion
  • cativa catei de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • sare
  • ulei
  • rozmarin sau foi de dafin (se pot pune ambele)
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa.


Eu pun intotdeauna vinul si apa la urma pentru ca asa dizolva sarea si aceasta nu ramane deasupra pe carne.


Am acoperit tava cu hartie de aluminiu si am bagat la cuptor la o temperatura de 180-190 grade timp de cca. o ora.


Dupa ce a trecut timpul am luat hartia de aluminiu si am mai lasat inca 15 minute la cuptor la 200 grade pentru a se rumeni un pic.


Mare grija cu timpul si temperatura cuptorului pentru ca depinde de fiecare cuptor, asa ca ar fi mai bine ca atunci cand lasati la rumenit sa stati cu ochii pe mancare sa nu cumva sa se arda. Eu am servit cu pure de cartofi dar se poate servi si cu salata sau cu orez.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

-Licurici- 1

19.02.2016, 13:10

Foarte buna!

MotanLaOale 1

19.02.2016, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor