Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi

de RuxyRux in Curcan, 24 Feb 2011 | 17306 vizualizari

 

O friptura de curcan atat de gustoasa incat o sa ti-o doresti la pranz in fiecare zi...

 

INGREDIENTE

  • O bucata mare de piept de curcan( 600 gr)
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 pahar si 1/2 de vin rosu
  • zema de la o jumatate de lamaie
  • 10 catei de usturoi
  • 2 linguri susan
  • Curcuma
  • 1 lingurita piper alb
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi:

Se spala pieptul de curcan se inteapa cu un cutit, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vasul roman in care am pus 4 linguri ulei masline.


Se amesteca cele doua linguri de ulei de masline cu o lingurita de curcuma si se unge pieptul.


Zeama de lamaie se pune deasupra.Se presara pieptul cu semintele de susan.


Se pune vinul in vas, peste friptura de curcan. Se da la cuptor la foc potrivit pentru o ora si jumatate....


La jumatatea coacerii punem cateii de usturoi de jur imprejurul fripturii de curcan .Din cand in cand ungem pieptul cu sosul din vas.


Friptura de curcan are un gust exceptional. Si este atat de aromata...noi am servit-o cu piure de cartofi si castraveciori murati.

 

TIPS-URI

1

Friptura de curcan se taie numai atunci cand se scoate din cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (50)

deyutzky 1

17.12.2012, 16:50

deliciossss

Bya Ralu 1

12.12.2013, 12:25

foarte bun

babi5 1

13.12.2014, 21:27

Tare buna fripturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan