Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

de Rocsi in Curcan, 12 Apr 2019 | 4638 vizualizari

 

Astazi va las o idee de reteta pentru pranz, cina sau o masa in familie. Este aproximativ pe gustul tuturor, nimic pretentios sau sofisticat, dar foarte bun. La noi in casa au mare succes genul acesta de preparate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de curcan feliat
  • 250 gr ciuperci la borcan
  • 150 gr ghebe congelate
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr mozzarella
  • 8 fasii bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa amestec natural de legume
  • 2-3 linguri ulei de rapita (sau oricare altul)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat:

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul deoparte. Ciupercile spalate si ghebele decongelate, le taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt. Incingeti 2 linguri ulei de rapita, adaugati ceapa, o sotati 1 minut. Puneti amestecul de ciuperci, mai sotati 1 minut, apoi turnati o canita cu apa. Presarati sare, piper si amesecul de legume. Amestecati din cand in cand. Cand lichidul a scazut bine, adaugati sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat. Mai lasati cam 1 minut pe foc, apoi trageti tigaia deoparte. Incingeti un grill, rumeniti bucatile de piept, pe ambele parti, le scoateti pe un platou. Mozzarella o taiati cubulete. Luati doua vase mai micute de ceramica (sau unul mai mare), puneti ciupercile in mod egal in ambele vase. Asezati bucatile de piept de curcan, apoi fasiile de bacon. Deasupra presarati mozzarella taiata. Introduceti vasele in cuptorul incins, la 190 de grade, pana se topeste mozzarella si prinde o crusta frumoasa. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si serviti. Puteti savura preparatul cu muraturi, o salata, piure sau un orez cu parmezan asa cum am ales noi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci