Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

de Rocsi in Curcan, 12 Apr 2019 | 231 vizualizari

 

Astazi va las o idee de reteta pentru pranz, cina sau o masa in familie. Este aproximativ pe gustul tuturor, nimic pretentios sau sofisticat, dar foarte bun. La noi in casa au mare succes genul acesta de preparate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de curcan feliat
  • 250 gr ciuperci la borcan
  • 150 gr ghebe congelate
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr mozzarella
  • 8 fasii bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa amestec natural de legume
  • 2-3 linguri ulei de rapita (sau oricare altul)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat:

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul deoparte. Ciupercile spalate si ghebele decongelate, le taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt. Incingeti 2 linguri ulei de rapita, adaugati ceapa, o sotati 1 minut. Puneti amestecul de ciuperci, mai sotati 1 minut, apoi turnati o canita cu apa. Presarati sare, piper si amesecul de legume. Amestecati din cand in cand. Cand lichidul a scazut bine, adaugati sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat. Mai lasati cam 1 minut pe foc, apoi trageti tigaia deoparte. Incingeti un grill, rumeniti bucatile de piept, pe ambele parti, le scoateti pe un platou. Mozzarella o taiati cubulete. Luati doua vase mai micute de ceramica (sau unul mai mare), puneti ciupercile in mod egal in ambele vase. Asezati bucatile de piept de curcan, apoi fasiile de bacon. Deasupra presarati mozzarella taiata. Introduceti vasele in cuptorul incins, la 190 de grade, pana se topeste mozzarella si prinde o crusta frumoasa. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si serviti. Puteti savura preparatul cu muraturi, o salata, piure sau un orez cu parmezan asa cum am ales noi.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

15.04.2019, 18:59

Multumesc, Daniela!

laura_n 1

17.04.2019, 14:27

Foarte bine arata! Bravo, Rocsu!

Rocsi 1

17.04.2019, 19:20

Multumesc, Laurici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleurotus fripte cu chives