Sarmalute de curcan

de RuxyRux in Curcan, 22 Feb 2012 | 6365 vizualizari

 

Ia sa vedem...pe cine corup....poftiti la masa, sarmalutele miros imbietor si au un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de curcan
  • 400 gr rulada de curcan afumata
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri pline de sare( sau dupa gust)
  • 3 verze( doua mari si una mai mica)
  • 500 gr pasta de rosii
  • doua cani de orez
  • piper
  • 150 ml ulei( eu am pus de orez)
  • Se mai poate pune marar sau cimbru( eu nu am pus deoarece le prefer exact asa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de curcan:

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se impaturesc sarmalele, apoi se aseaza pe rand in vas. Deasupra vom aseza din nou varza tocata si deasupra vom mai pune o lingura doua de pasta de rosii. Am fiert sarmalele in jur de doua ore. Cand au fost gata, le-am pus la cuptor intr-o tava de Jena pentru 30 de minute. Eu le pastrez in vasul Zepter si atunci cand le incalzesc le scot( cat pentru masa respectiva) si le pun in tava 30 de minute la cuptor, la 200 grade.


Le-am servit cu mamaliguta si cu o salata gustoasa de hrean si sfecla.


Desigur ardeiul iute ( pasta de ardei) este optional.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:13

O Ica, cu mare drag...si multumesc!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 23:20

bune rau!vin si eu la 2 sarmalute

babi5 1

06.06.2013, 14:26

Sunt buneeeeeeee!! sunt convinsa .. incearca si varianta lui babi si sa vezi ce bunaciune ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan