Sarmalute de curcan

de RuxyRux in Curcan, 22 Feb 2012 | 6528 vizualizari

 

Ia sa vedem...pe cine corup....poftiti la masa, sarmalutele miros imbietor si au un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de curcan
  • 400 gr rulada de curcan afumata
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri pline de sare( sau dupa gust)
  • 3 verze( doua mari si una mai mica)
  • 500 gr pasta de rosii
  • doua cani de orez
  • piper
  • 150 ml ulei( eu am pus de orez)
  • Se mai poate pune marar sau cimbru( eu nu am pus deoarece le prefer exact asa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de curcan:

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se impaturesc sarmalele, apoi se aseaza pe rand in vas. Deasupra vom aseza din nou varza tocata si deasupra vom mai pune o lingura doua de pasta de rosii. Am fiert sarmalele in jur de doua ore. Cand au fost gata, le-am pus la cuptor intr-o tava de Jena pentru 30 de minute. Eu le pastrez in vasul Zepter si atunci cand le incalzesc le scot( cat pentru masa respectiva) si le pun in tava 30 de minute la cuptor, la 200 grade.


Le-am servit cu mamaliguta si cu o salata gustoasa de hrean si sfecla.


Desigur ardeiul iute ( pasta de ardei) este optional.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:13

O Ica, cu mare drag...si multumesc!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 23:20

bune rau!vin si eu la 2 sarmalute

babi5 1

06.06.2013, 14:26

Sunt buneeeeeeee!! sunt convinsa .. incearca si varianta lui babi si sa vezi ce bunaciune ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)