Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter)

de Sidy in Curcan, 15 Dec 2012 | 4342 vizualizari

 

Mai este doar putin pana la Craciun. Si voi face meniul ,pe baza de carne din curcan.
Asa ca am preparat acum, sa vad cum iese, curcan in sos de vin , care este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum.Si am preparato in vasele Zepter , fara pic de grasime.
Foarte gustos , dar mai ales sanatos....

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de curcan
  • 300 ml vin
  • 3-4 linguri sos Worcester
  • 100 g merisoare
  • 100 g goji
  • 20 g unt
  • un varf cutit ardei iute macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingurita vegeta bio
  • 2-3 linguri zeama de grephfruit rosu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter):

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp preparam chutney-ul de merisoaresi goji.Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se topeasca, apoi adaugam merisoarele, goji,mierea, piperul, ardeiul iute si la sfarsit vinul (150 ml). Amestecam si acoperim apoi, lasand sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.Din vinul la fierbere se prepara o reductie de vin ,apoi marim focul si se fierbe  pana lichidul capata consistenta unui sirop.Adaugam zeama de grephfruit si  gata chutney-ul...

Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea  nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Adaugam vinul ramas si lasam sa dea in clocot la foc potrivit, cam 15-20 de minute, apoi stingem focul si lasam vasul Zepter pe plita cu inductie.( ea continua sa fie calda)

Cand toate sunt gata preparate , servim friptura alaturi de piureul de cartofi si chutney-ul de merisoare.Eu am presarat si cateva bobite de rodie deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu lapte